Olejek kosmetyczny czarnuszka ECO 100 ml od PHYSALIS
Olej z nasion czarnuszki siewnej* (Nigella Sativa Seed Oil), ekstrakt z liści rozmarynu lekarskiego* (Rosmarinus officinalis Leaf Extract). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej z czarnuszki Physalis bio to olejek o barwie ciemnożółtej do brązowej, pozyskiwany z drobnych nasion egipskiej czarnuszki.
Olejek z czarnuszki to bardzo aromatyczny olejek o działaniu pielęgnacyjnym, regulującym i regenerującym. Jego specjalny skład sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni dla skóry wrażliwej, łatwo podrażnionej lub spierzchniętej.
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować jako olejek do masażu lub jako produkt do pielęgnacji ciała i twarzy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olejek kosmetyczny aloesowy ECO 100 ml od PHYSALIS
Olej z nasion słonecznika* (Helianthus Annuus Seed Oil), ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego* (Aloe Barbadensis Leaf Extract), ekstrakt z liści rozmarynu lekarskiego* (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olejek aloesowy Physalis bio to bardzo delikatny, jasnożółty macerat olejowy wytwarzany z wewnętrznych części liści aloesu.
Olejek aloesowy ma doskonałe właściwości nawilżające, kojące i regenerujące, dzięki zawartości aktywnych polisacharydów. Pobudzają one również odnowę skóry, dzięki czemu olejek aloesowy jest wszechstronnym produktem o szerokim zastosowaniu.
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować jako olejek do masażu lub jako produkt do pielęgnacji ciała i twarzy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olejek kosmetyczny neem 250 ml od SATTVA
Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil.
OPIS
Olejek Neem jest bardzo znanym i cenionym olejkiem w Medycynie Ajurwedyjskiej ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, grzybobójcze oraz łagodzące.
UWAGA
Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Ze względu na naturalne składniki produktu, kolor oraz zapach mogą z czasem ulec zmianie. Jednakże skuteczność produktu pozostaje baz zmian.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olej żywokostowy z gojnikiem 100 ml od ASTRON
OLEJ ŻYWOKOSTOWY Z GOJNIKIEM 100 ML OD ASTRON
SKŁADNIKI
Brassica Campestris seed oil, Symphytum officinale root extract, Sideritis Scardica flower/leaf/stem extract
OPIS
Kosmetyk do pielęgnacji skóry. Do użytku zewnętrznego. Smarować miejscowo.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Olej kosmetyczny arganowy ECO 50 ml - BIOOIL
SKŁADNIKI
olej arganowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej arganowy BIO bezzapachowy jest bogatym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 6 oraz witaminy E. Działanie: - uelastycznia i ujędrnia -działa przeciwzmarszczkowo opóźniając procesy starzenia -nawilża, regeneruje i odżywia -wzmacnia barierę lipidów skóry, chroniąc ją przed utratą wody -reguluje pracę gruczołów łojowych -regeneruje i wygładza strukturę włosów. Nałożony na skórę szybko sie wchłania nie pozostawiając tłustegofilmu. Przeznaczony do każdego rodzaju cery. Testowany dermatologicznie.
ZASTOSOWANIE
-pielęgnacja skóry twarzy, szyi, dekoltu ( można stosować samodzielnie lub jako serum ppod krem),- dodatek do maseczek, kremów, peelingow, balsamów, odzywek do włosów, - pielęgnacja włosów i paznokci, - do masażu, - do kąpieli.
SPOSÓB UŻYCIA
Niewielką ilość rozprowadzićna oczyszczoną skórę lub włosy, wmasować do momentu wchłonięcia. Do stosowania na dzień i na noc.
WARUNKI PZECHOWYWANIA
Aby zachować najwyższą jakość produktu, po otwarciu zaleca się przechowywanie w warunkach chłodniczych. Chronić przed zanieczyszczeniami. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć, jest to w pełni odwracalne zjawisko. Możliwe wytrącenie się osadu jest procesem naturalnym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Skwalan z oliwek 100 % 30 ml - MOHANI
SKŁADNIKI
skwalan z oliwek
OPIS
Skwalan to lekki, transparentny, bezzapachowy olejek, otrzymywany z oliwy z oliwek, polecany do pielęgnacji każdego typu skóry, w szczególności do cery suchej i wrażliwej. Jest nasyconą, stabilną formą skwalenu, będącego naturalnym składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy lipidowej, dzięki czemu jest dobrze przyswajany przez skórę.
Dzięki lekkiej konsystencji, skwalan szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości i nie zapychając porów.
Kosmetyk hipoalergiczny. Skwalan sprawdzi się doskonale w pielęgnacji każdego typu cery, także skóry delikatnej i wrażliwej.
SPOSÓB UŻYCIA
Można go stosować bezpośrednio na skórę, jako naturalne serum nawilżające lub jako składnik domowych kosmetyków
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Darmowa dostawa
